دیزباد وطن ماست

دیزباد وطن ماست

سایت رسمی روستای دیزباد علیا (بالا) از توابع شهرستان نیشابور در استان خراسان رضوی ایران.
دیزباد وطن ماست

دیزباد وطن ماست

سایت رسمی روستای دیزباد علیا (بالا) از توابع شهرستان نیشابور در استان خراسان رضوی ایران.

پیشنهاد کرونایی برای عزاداران دیزباد

«دیزباد وطن ماست»- محمد میرشاهی (استاد) طی پیامی که در کانال شورای اسلامی دیزباد منتشر شد به ارائه پیشنهادی به خانواده های عزادار دوران سیاه کرونایی پرداخت. 
به گزارش دیزباد وطن ماست، وی می نویسد: متاسفانه در سه سال گذشته، مملکت ما همچون تمام ممالک دنیا در گیر بیماری مسری و کشنده کوید19 یا کرونا بود و بر اساس پروتکل های بهداشتی، بر پایی هر نوع تجمع، از جمله گردهم آیی های آئینی و مذهبی در آن ممنوع و مختوم گردیدند و لا جرم تمام کسانی که در این فاصله دعوت حق را لبیک گفتند و به عرش اعلا پیوستند، با مظلومیت تمام از داشتن هر نوع مراسمی از قبیل شب هفت و بیستم و چهلم محروم گردیدند ( با استناد به آماری که من به آن دسترسی پیدا کرده ام تعداد افراد متوفی دیزبادی در این فاصله ، تا کنون حدود 45 نفر می باشد که امید وارم تا زمان رفع کامل محدودیت ها ثابت بماند) . 
بر اساس یک سنت دیرین و حسنه، هر دیزبادی که فوت می کند ، مجلس ختمی در مسجد یا جماعت خانه منعقد و متعاقب آن از تمام اهالی و باشندگان دیزباد به صرف نهار یا شام ( بستگی به موقعیت زمانی) پذیرایی به عمل می آید، که متاسفانه به دلیل محدودیت های کرونایی در سه سال گذشته این مراسم و پذیرایی نیز به محال محاق افتاد و تحقق پیدا نکرد. 
اینک که می رود تا انشاالله اوضاع به حالت عادی برگردد، پر واضح است که حتماٌ صاحبان عزا خود را دین دار "عزیزان از دست رفته خود در سه سال گذشته" می دانند و احتمالاٌ مترصد زمان مناسبی هستند تا ضمن برگزاری مراسم ترحیم، از هم دیاران خود با طعامی و غذایی پذیرایی نمایند. بعد از این مقدمه اجازه می خواهم تا پیشنهاد خود را مطرح کنم که بطور حتم موافقان و مخالفان خود را خواهد داشت، ولی مسلماٌ تا طرحی مطرح ، بررسی و قضاوت نشود خوب و بد آن و قبول و نکول آن عیان نمی گردد. این پیشنهاد نهایتاٌ می تواند از طرف  خانواده های مدیون مورد استقبال قرار بگیرد یا نگیرد، ولی خانواده من به عنوان یکی از اعضای  این گروه موافق اجرای آن می باشد.  
و اما پیشنهاد:  
. پیشنهاد من این است که میزان هزینه مراسم ترحیم و دین متوسطی در فصلی مناسب، توسط شورا ی اسلامی ده، ارزیابی  و اعلام شود ( کف هزینه ها) و سپس تمام خانواده های متوفی این مبلغ را به عنوان دینی که به دیزباد و دیزباد ی ها دارند، در یک حساب بانکی ویژه که توسط شورای اسلامی دیزباد افتتاح و اعلام می گردد واریز نمایند ( بدیهی است که پرداخت بیشتر با همت عالی بلا اشکال خواهد بود). شورا این پول را که مسلماٌ مبلغ بسیار قابل توجه و یحتمل میلیاردی خواهد بود را به عنوان "کمک های مردمی خاص" در اختیار خواهد گرفت  تا  بر اساس یک بودجه بندی دقیق، صرف طرح های عمرانی، بهسازی، زیبا سازی و محیط زیست دیزباد نماید. به نظر این حقیر این کار هم موجب شادی روح عزیزان از دست رفته و هم آبادانی دیزباد خواهد شد، زیرا به جای صرف غذا که الحمدلله هیچ کس چشمی به آن ندارد، تجمیع هزینه های دین می تواند منبع مالی خوبی برای کارهای زیر بنایی و ماندگار در روستای عزیزمان دیزباد باشد که  در نتیجه همگان از آن بهره مند خواهند شد. 
و اما، حتماٌ تمام خانواده های عزادار آرزو دارند تا مجلس فاتحه ای، تلاوت قرآنی و ختم عزایی در مراکز عبادی دیزباد، برای عزیزان از دست رفته خود برگزار نمایند، که بی شک، این هم جزو دیون بازماندگان محسوب می شود. 


 اما چگونه؟   
من پیشنهاد می کنم که شورای اسلامی دیزباد به نمایندگی از طرف تمام خانواده های متوفی ، یک مجلس فاتحه و ختم در مسجد و یک مجلس فاتحه و ختم در جماعت خانه  بر گزار نموده و از محل پول های اهدایی، از اهالی به نحو احسن  پذیرایی نماید که البته در این مجالس از هر خانواده عزادار یک نفر در ذیل مجلس خوش آمد گوی میهمانان خواهد بود. این مجلس مشترک می تواند نمادی باشد از درد مشترک، مظلومیت مشترک و احساس مشترک تمام متوفیان و خانواده های آنان، و باشد تا این مجلس یادگاری ماندگار از دوران سیاه کرونایی، در تاریخ دیزباد باقی بماند.  
با اجرای این طرح می توانیم ادعا کنیم که دیزباد روستایی است متفاوت، با مردمانی متحد و همواره نوآور و مبتکر. بدیهی است پیشنهاد من برای در گذشتگان دوران کرونا در سه سال گذشته است و من هیچ اشاره ای به دوران پسا کرونایی ندارم ولی پر واضح است که همیشه می توان برای هر زمان و مکانی طرحی نو در انداخت. 
نسخه ای از این طرح  خدمت اعضای محترم شورای اسلامی تقدیم می گردد تا چنانچه با این پیشنهاد موافق باشند، تمهیدی بیندیشند و نظر خانواده های عزادار را جمع آوری نموده و بر اساس نتیجه حاصله، تصمیمات لازم را در جهت  اجرای آن اتخاذ نمایند. 
محمد میرشاهی ( استاد)  
تهران -  دی ماه 1400
نظرات 0 + ارسال نظر
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد